Elmalı Ördek Tarifi ( Çin ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Ördek Tarifi ( Çin )Elmalı Ördek Tarifi ( Çin ) Temizlenmiş ördek fırın kalıbına alınıp üzeri alüminyum folyoyla kapatılır ve fırında pişirilir Şeker ayrı bir kapta karamelize edilip ördeğin üzerine fırçayla sürülür Ördek tekrar fırına verilip elma püresi, şarap ve tuz ilave edilerek 20 dakika daha pişirilir ve ortadan ikiye kesilir Beşamel sos hazırlanıp robotta ezilmiş ıspanakla karıştırılır Tuzla tatlandırılır Elmaların çekirdekli kısımları çıkarılır Şeker, tarçın ve şarap eklenip fırında pişirilir Ördek, üzerlerine ekşi krema sıkılmış elma ve beşamelli ıspanak ile servis yapılır Tereyağı eritilip un pembeleştirilir ve etin üzerine gezdirilir Öneri: Bu tarif elma püresi yerine ayva püresiyle de hazırlanabilir
|
|
|
|