![]() |
Alman Usulü Bonfile Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Usulü Bonfile TarifiAlman Usulü Bonfile Tarifi 4 bonfile (kalınca kesilmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 iri yeşil dolmalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri temizlenmiş ve ince dilimlenmiş) 1 iri kırmızı dolmalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri temizlenip ince dilimlenmiş) 250 gr ufak mantar (temizlenip ince dilimlenmiş) 200 gr (1 su bardağı) et suyu 150 gr (3/4 su bardağı) acı krema Bonfileleri tuz ve karabiberin yarısıyla iyice ovunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu için sarımsak, yeşil biber ve kırmızı biberi tavaya koyup, devamlı karıştırarak 5 dakika kızartınız ![]() ![]() ![]() ![]() Pilavı servis tabağının kenarına yerleştirip, sosu etlerin üstüne dökerek hemen servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|