![]() |
Hindi Sote Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Sote Tarifi400 gr hindi (but kısmından) 1 adet orta boy kuru soğan 3 adet sivri biber 2 adet büyük boy domates 3-4 kaşık sıvıyağ 4-5 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı biber salçası İnce kıydığımız kuru soğanı, 4 çorba kaşığı sıvıyağda ve orta ısılı ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim ![]() Ufak ufak kesilmiş hindi etlerini, soğanlara ilave edip kavurmaya devam edelim ![]() Etler biraz kavrulunca biber salçasını ve ince ince kıydığımız sivri biberleri de katıp, etler yumuşayıncaya kadar kavuralım ![]() Yeterince tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve kabuğunu soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri de tencereye katıp, domatesler iyice pişip de kıvamlı bir sos oluncaya kadar pişirelim ![]() Ocaktan indirip sıcak sıcak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|