|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
budu, bulgaristan, kuzu, limon, soslu, tarifi |
![]() |
Limon Soslu Kuzu Budu (Bulgaristan) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limon Soslu Kuzu Budu (Bulgaristan) TarifiLimon Soslu Kuzu Budu (Bulgaristan) Tarifi 2 kg'lık bir kuzu budu (kemikleri ayıklanıp fazla yağları temizlenmiş) 4 diş sarımsak (uzunlamasma ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı rafine yağ 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 2 yumurtanın sarısı 1/4 su bardağı limon suyu 1 su bardağı tavuk suyu 500 gr bakla (haşlanmış) 1 çay kaşığı kekik önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Eti kesme tahtasına koyup, çeşitli yerlerinden yarınız ![]() ![]() ![]() Rosto tepsisinin içine tel ızgara oturtup, üstüne eti yerleştirerek fırına sürünüz ![]() ![]() Bu arada küçük bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve tavuk suyunu karıştırıp bir kenara bırakınız ![]() Tepsiyi fırından alıp, sarımsakları buttan çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, baklalı sosu et dilimlerinin üstüne dökerek servis ediniz ![]() Not: Limon soslu kuzu budu, etlere limon katmanın yaygın olduğu Balkanlardan alınmış bir kuzu yemeği tarifidir ![]() |
![]() |
![]() |
|