Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fransa, izgara, kontrfile, soslu, tarifi, şeftali

Şeftali Soslu Kontrfile İzgara (Fransa) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Soslu Kontrfile İzgara (Fransa) Tarifi



Şeftali Soslu Kontrfile Izgara (Fransa)

850 g kontrfile (tek parça halinde; yaklaşık 25 cm kalınlığında; bütün yağları alınmış)
bir tutam kırmızıbiber
1/2 tatlı kaşığı tuz
Şeftali sosu:
1 orta boy soğan
350 g olgun şeftali
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
bir tutam kırmızıbiber
3 çorba kaşığı sirke
bir tutam tuz
4 çorba kaşığı portakal suyu (taze sıkılmış)
1 1/2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Şeftali sosunu hazırlamak içlfı, soğanı soyup, ortadan 2'ye kestikten sonra, her iki parçayı da yaklaşık 5 mm'lik şeritler halinde doğrayın Bir tencerede su kaynatıp, şeftalileri kaynar suda 30 saniye haşlayarak, bir süzgeçte sularının iyice süzülmesi için birkaç dakika bekletin
Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra, ince dilimleyin Yapışmayan bir tavaya ayçiçek yağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca soğan şeritlerini koyup, kırmızıbiberi serperek, soğanları saydamlaşıncaya kadar (8-10 dakika) pişirin Sirkeyi ve tuzu katıp, 1 dakika daha pişirin Şeftali dilimleri ve portakal suyunu ekleyip, ateşi kısarak, karışımı şeftali dilimleri iyice yumuşayıncaya (ama parçalanmamalıdırlar) kadar (12-15 dakika) pişirin Tavayı ateşten alıp, maydanozları ekleyerek karıştırdıktan sonra, sosu bir kâseye aktararak, bir kenara bırakın
Kontrfileyi mangalda pişirecekseniz, mangalı, pişirme saatinden 30 dakika önce yakın; fırın ızgarasında pişirecekseniz, pişirme süresinden 10 dakika önce fırınınızın ızgarasını yakın
Kontrfilenin her iki yanına kırmızıbiberi serpip, parmaklarınızla ovarak ete yedirin Sonra eti, pişirme saatine kadar oda sıcaklığında bekletin
Kontrfileyi ızgaraya yerleştirip, 6 dakika ızgara edin Altüst edip, tuzu serperek, öbür yanını da 5 - 6 dakika ızgara edin Sonra ızgaradan alıp, ısıtılmış bir tabağa çıkararak, bir kenarda 5 dakika bekletin İnce dilimleyip, yanında şeftali sosuyla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.