![]() |
Şeftali Soslu Kontrfile İzgara (Fransa) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeftali Soslu Kontrfile İzgara (Fransa) TarifiŞeftali Soslu Kontrfile Izgara (Fransa) 850 g kontrfile (tek parça halinde; yaklaşık 2 ![]() bir tutam kırmızıbiber 1/2 tatlı kaşığı tuz Şeftali sosu: 1 orta boy soğan 350 g olgun şeftali 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı bir tutam kırmızıbiber 3 çorba kaşığı sirke bir tutam tuz 4 çorba kaşığı portakal suyu (taze sıkılmış) 1 1/2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Şeftali sosunu hazırlamak içlfı, soğanı soyup, ortadan 2'ye kestikten sonra, her iki parçayı da yaklaşık 5 mm'lik şeritler halinde doğrayın ![]() ![]() Şeftalilerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra, ince dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kontrfileyi mangalda pişirecekseniz, mangalı, pişirme saatinden 30 dakika önce yakın; fırın ızgarasında pişirecekseniz, pişirme süresinden 10 dakika önce fırınınızın ızgarasını yakın ![]() Kontrfilenin her iki yanına kırmızıbiberi serpip, parmaklarınızla ovarak ete yedirin ![]() ![]() Kontrfileyi ızgaraya yerleştirip, 6 dakika ızgara edin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|