![]() |
Biber Soslu Köfte (Mikrodalga) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biber Soslu Köfte (Mikrodalga) TarifiBiber Soslu Köfte (mikrodalga) 500 g dana eti (but üstünden; bütün yağları alınıp, iki bıçakla kıyma haline getirilmiş) 4 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş) 1 küçük soğan (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı nane 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 yumurtanın akı bir futam karabiber (taze çekilmiş) Biber sosu: soğan (ince doğranmış) 1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış) 1 yeşil dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış) 3 kereviz sapı (ince doğranmış) 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber 2 tatlı kaşığı domates salçası 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/2 su bardağı tuzsuz et suyu (ya da tavuk suyu) Kıymayı bir salata kâsesinde ufalanmış ekmekiçi, soğanlar, maydanozlar, kekik, nane, zeytinyağının 1 çorba kaşığı ve yumurta akıyla karıştırın ![]() ![]() Bir fırın kabını % 100 ısıtılmış fırında ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için, soğanlar, kırmızı ve yeşil dolmalık biber parçaları ve kereviz sapı parçalarını fırın kabına koyup, kabı üstü açık olarak % 100 ısıtılmışfırına verin ve sebzeleri yumuşayıncaya kadar (4 - 5 dakika) pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|