Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuzu, soslu, suteresi, sırtı, tarifi

Suteresi Soslu Kuzu Sırtı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Suteresi Soslu Kuzu Sırtı Tarifi



Suteresi Soslu Kuzu Sırtı

1 kg kuzu sırtı (kemik ve yağları bütünüyle temizlenip, 12 parça halinde kesilmiş; bonfilesi başka bir yemekte kullanmak için saklanmış)
30 cl (1 1/4 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu)
2 demet suteresi (yıkanmış)
bir tutam adaçayı
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam beyazbiber
1 çorba kaşığı elma jölesi (ya da elma marmeladı)
1 çorba kaşığı Worcester sosu (1 çorba kaşığı suyla karıştırılmış; isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı lor peyniri

Sosu hazırlamak için, et (ya da tavuk) suyunu bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yarı yarıya çekinceye kadar (5-10 dakika) kaynatın Bu arada su-terelerinin 4 dalını bütün bırakıp, geri kalanlarının yapraklarını ayırın Sonra sap ve yapraklar ile adaçayını tencereye koyup, 1 dakika haşlayın Tencereyi ateşten alıp, karışımı bir kenarda soğuttuktan sonra, blendır kabına aktararak, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın Bu sosu birtencereye boşaltıp, tuzun yarısını ve beyazbiberin yarısını serpin Elma jölesini (ya da marmeladını) ekleyip, tencereyi kısık ateşe oturtarak, karışımı jöle eriyinceye kadar karıştırın Sonra tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın
Et parçalarının üstüne kalan tuz ve kalan beyazbiberi serpin Yapışmayan birtavayı çiçekyağıyla yağlayıp, harlı ateşe oturtarak kızdırın Sonra et parçalarının 6'sını koyup, her iki yanları altın sarısı bir renk alıncaya kadar (1 'er dakika) kızartın Ateşi biraz kısıp, Worcester sosunun yarısını (isteğe bağlı) katın ve etlerin her iki yanlarını orta ateşte 30'ar saniye (pembe olacaklardır; daha çok pişmelerini istiyorsanız 1 'er dakika) pişirin Tavayı ateşten alıp, etleri bir tabağa çıkararak sıcak kalmalarını sağlayın Kalan etleri koyup, aynı biçimde pişirerek, tabağa çıkarın
Sos tenceresini yeniden ateşe oturtup, sosu ısıtın Sonra tencereyi ateşten alıp, lor peynirini ekleyerek, iyice karıştırın Sosu 4 düz tabağa bölüştürüp, her tabağa 3'er parça et koyun ve çevrelerini suteresi dallarıyla süsleyerek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.