Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, kızartması, tarifi, tencerede

Tencerede Dana Kızartması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tencerede Dana Kızartması Tarifi



Tencerede Dana Kızartması Tarifi

1 kg dana eti (kemiksiz)
1 baş soğan
1 karanfil
200 gr margarin
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sirke
kekik
biber
tuz

Et yıkanıp temizlendikten sonra yumurta iriliğinde parçalara ayrılarak bir tencereye konur Üzerine 75 gram margarin ile bir baş soğan küçük küçük doğranarak ilâve edilir Buharlı bir ateşte çevrilerek kavrulur Etler, koyuverdiği suyu çekinceye ve renkleri dönünceye kadar kavrulmaya devam edilir Üzerine bir çorba kaşığı un serpildikten sonra pembeleşinceye kadar kavrulur Sonra, yarım bardak su ilâve edilir, pişinceye kadar bırakılır Tuz serpilir Sonra suyu çekildikçe azar azar su konur Ayrı bir tencereye de 120 gram margarin konularak eritilir İki çorba kaşığı un ilâve edilir Hep aynı tarafa olmak üzere pembeleşinceye kadar çevrilir Üzerine azar azar su katılır Koyu boza kıvamına gelince iki çorba kaşığı sirke, bir karanfil, biraz kekik ve biber ilâve edilir On dakika kadar kaynatılır Bu karışım da etlerin üzerine dökülerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.