Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, fransız, kuzu, tarifi, usulü

Fransız Usulü Kuzu Budu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Usulü Kuzu Budu Tarifi



Fransız Usulü Kuzu Budu Tarifi

2,5 kg'lık 1 kuzu budu (kemikleri çıkarılmadan bütün bırakılmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı rafine yağ
1 çorba kaşığı un
65 gr (1/4 su bardağı) krema

Marinadı:
5 su bardağı et suyu
1+1/4 su bardağı sirke
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Eti derin bir kaseye koyunuz Et suyu, sirke, zeytinyağı, baharat torbası, sarımsak, tuz ve biberi bir kavanozda iyice karıştırıp, etin üstüne dökünüz Eti 24 saat, 3-4 saatte bir çevirip, marinadından kaşıkla üstüne dökerek bekletiniz
Eti, marinaddan çıkarıp ızgaranın üstüne koyarak 20 dakika süzülmeye bırakınız (Marinadı saklayınız)
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip ısıtınız Eti kağıt peçeteyle kurulayınız Rosto tepsisine tel ızgara yerleştirip eti ızgaranın üstüne koyunuz
Tereyağı ve rafine yağı küçük bir tencerede kızdırıp, etin üstüne dökerek tepsiyi fırına sürünüz
Eti 30 dakika pişirip, sonra fırının sıcaklığını (180°C) azaltınız Eti, 1,5 saat daha, arasıra tepsideki suyundan alıp üstüne dökerek, şiş batırıldığında açık pembe su çıkana kadar pişiriniz
Eti fırından çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, sıcak tutunuz
Rosto tepsisinden 2 çorba kaşığı yemek suyu alıp, küçük bir tencereye koyunuz Tahta kaşıkla unu ekleyip, pürtüksüz bir bulamaç yapınız Tencereyi orta ateşe koyup, 2 dakika karıştırarak pişiriniz
Tencereyi ateşten indirip, ayırdığınız marinaddan 1+1/4 su bardağı katarak, yeniden ateşe oturtunuz Sürekli karıştırarak kaynatınız Kaynayınca, 2-3 dakika, koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz Ateşi kısıp, kremayı ekleyerek 2-3 dakika daha pişiriniz
Tencereyi ateşten indirip, sosu ısıtılmış sosluğa boşaltınız
Kuzu budunu yanında sosuyla servis ediniz

Not: Bu et yemeğini, taze patates ve yeşil sebze ile servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.