![]() |
Fransız Usulü Kuzu Budu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Usulü Kuzu Budu TarifiFransız Usulü Kuzu Budu Tarifi 2,5 kg'lık 1 kuzu budu (kemikleri çıkarılmadan bütün bırakılmış) 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı rafine yağ 1 çorba kaşığı un 65 gr (1/4 su bardağı) krema Marinadı: 5 su bardağı et suyu 1+1/4 su bardağı sirke 1/4 su bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Eti derin bir kaseye koyunuz ![]() ![]() ![]() Eti, marinaddan çıkarıp ızgaranın üstüne koyarak 20 dakika süzülmeye bırakınız ![]() ![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() Tereyağı ve rafine yağı küçük bir tencerede kızdırıp, etin üstüne dökerek tepsiyi fırına sürünüz ![]() Eti 30 dakika pişirip, sonra fırının sıcaklığını (180°C) azaltınız ![]() ![]() Eti fırından çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, sıcak tutunuz ![]() Rosto tepsisinden 2 çorba kaşığı yemek suyu alıp, küçük bir tencereye koyunuz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, ayırdığınız marinaddan 1+1/4 su bardağı katarak, yeniden ateşe oturtunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, sosu ısıtılmış sosluğa boşaltınız ![]() Kuzu budunu yanında sosuyla servis ediniz ![]() Not: Bu et yemeğini, taze patates ve yeşil sebze ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|