Ekmekçi Güzeli Kuzu Kolu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmekçi Güzeli Kuzu Kolu TarifiEkmekçi Güzeli Kuzu Kolu Tarifi 2 kg'lık 1 kuzu kolu (kemiği çıkarılıp rulo yapılmış) 2 diş sarımsak (her biri ortadan ikiye bölünmüş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı tereyağı (ufak-ufak kesilmiş) 8 orta boy patates (kabukları soyulup dilimlenmiş) 4 orta boy soğan (ince doğranmış) 2 su bardağı konsome Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız Keskin bir bıçakla, eti 4 yerinden yarıp, içlerine yarım sarımsakları yerleştirerek, üstüne tuz ve biberi serpiniz Büyük bir rosto tepsisini, 1 tatlı kaşığı yağla hafifçe yağlayınız Eti tepsiye koyup, kalan 2 çorba kaşığı yağı ufak ufak keserek üstüne ve kenarlarına dağıtınız Patates ve soğanları etin etrafına döşeyip, konsomeyi üstüne dökünüz Tepkiyi fırına sürüp eti 2,5-3 saat, et ve sebzeler yumuşayıp pişene kadar pişiriniz (Bıçağın sivri ucu batırıldığında açık pembe su akıyorsa etiniz pişmiştir ) Eti fırından çıkarıp, ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız Soğan ve patatesleri etrafına dizip servis ediniz Not: Ekmekçi güzeli kuzu kolu, Fransız mutfağından alınmış lezzetli bir kuzu yemeğidir
|
|
|
|