![]() |
Çamfıstıklı Kuzu Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çamfıstıklı Kuzu Kebabı TarifiÇamfıstıklı Kuzu Kebabı Tarifi 1,5 kg'lık 1 kuzu budu (kemikleri çıkardıp, kuşbaşı doğranmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı sirke 1 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı kimyon 1+1/2 tatlı kaşığı tuz kahve kaşığının ucuyla karabiber 3 çorba kaşığı çamfıstığı (dövülmüş) 500 gr erişte 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı (ufak ufak kesilmiş) Önce ızgaranızı iyice kızdırınız ![]() Etleri, 8-12 şişe geçirip bir kenara bırakınız ![]() Zeytinyağı, sirke, limon suyu, kimyon, 1 çay kaşığı tuz, biber ve fıstıkların yarısını küçük bir kasede karıştırıp, karışımın yarısını hamur fırçasıyla etlere sürünüz ![]() ![]() Bu arada, büyük bir tencereye yarısına kadar su doldurup, 1 tatlı kaşığı tuz koyarak, harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, erişteleri kevgirde süzünüz ![]() Erişteleri ısıtılmış hüyük bir servis tabağına boşaltıp, tereyağı katınız ![]() ![]() Şişleri ızgaradan alınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|