![]() |
Mayonezli Siğir Dili Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mayonezli Siğir Dili Tarifimalzemeler: 1 adet sığır dili 1 diş sarmısak 12 bardak su 1 defne yaprağı 1 adet havuç 1/2 çorba kaşığı tuz 1 baş soğan 1 demet kereviz yaprağı 1 ![]() 1 maydanoz kökü 1 demet yeşil salata yapılışı: 1) Bir tencereye 12 bardak su, kazınmış 1 adet havuç, 1 baş soğan 1 demet kereviz yaprağı, 1 adet maydanoz kökü, 1 diş sarmısak, 1 defne yaprağı, 1/2 çorba kaşığı tuz ile iyice yıkanmış, 1 adet de sığır düi koyduktan sonra tencereyi ateşe oturtmalıdır ![]() 2) Suyun ısmmasile, üstünde hasıl olmaya başlayan köpükleri bir delikli kepçe ile alıp attıktan sonra tencerenin kapağını kapatmalı ve ortadan dah az hararetteki ateşte dili 1 ![]() ![]() ![]() 3) Dil pişince sudan çıkararak iyice soğuması için 4 ilâ 6 saat kadar bir tarafa bırakmalı, sonra da soğumuş dili ince dilimlere keserek, yarılarına kadar birbirlerinin üstlerine oturtulmuş olarak bir tabağa döşedikten sonra, etrafını kıyılmış salata ile çevirmeli ve yanında 1/2 bardak mayonez olduğu halde servis yapmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|