![]() |
Dana Bifteği Tarifi ( Sırbistan ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dana Bifteği Tarifi ( Sırbistan )Dana Bifteği Tarifi ( Sırbistan ) 4 büyük dana bifteği (dövülüp ikiye bölünmüş) 60 gr (4 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı (küçük küçük kesilmiş) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 125 gr mantar (yıkanıp temizlenerek ince dilimlenmiş) 4 dilim jambon (istenirse) 200 gr dil peyniri (ince dilimlenmiş) 2 domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak ince dilimlenmiş) Alüminyum kağıttan 30 cm'lik 4 kare kesip, 2 tatlı kaşığı yağla yağlayarak bir kenara bırakınız ![]() Etlere tuz ve biber serpip bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir tavada, kalan yağı harlı ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() Soğan ve mantarları tavaya koyup ara sıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşayıp pembe bir renk alana kadar kızarttıktan sonra, ateşten alarak bir kenara bırakınız ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız ![]() Her alüminyum karesinin üstüne bir dilim dana bifteği, onların üstüne birer dilim jambon (isteğe bağlı) ve dil peyniri dilimlerini koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Bohçaları tepsiye yerleştirip fırının orta katına sürerek 30-40 dakika pişiriniz ![]() Tepsiyi fırından alıp, alüminyum kâğıt bohçalarını açınız ![]() ![]() Not: Bu bifteği, patates sote ve karışık yeşil salata ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|