![]() |
Fındık Soslu Kuzu Kafesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındık Soslu Kuzu Kafesi TarifiFındık Soslu Kuzu Kafesi 2 adet 600 g lık kuzu kafesi (kemikleri çıkarılıp, pirzolaların kemiklerini aşan kapak bölümleri kesilip atılmış) 1/2 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı 50 cl ![]() ![]() 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 175 g şalgam (kabuğu soyulup, küçük zar biçimi doğranmış) 60 g fındıkiçi (kavrulup, doğranmış) Önce fırınınızı 230°C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Bu arada kalın dipli bir tavayı zeytinyağıyla yağlayıp, harlı ateşe oturtarak kızdırın ![]() ![]() ![]() Sos tenceresini ateşten alıp, üstünü örterek, bir kenarda sıcak kalmasını sağlayın ![]() Kabı fırından alıp, kuzu kafeslerini kesme tahtası üstüne aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|