Fırında Pratik Çipura Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Pratik Çipura TarifiFırında Pratik Çipura Tarifi Akşam için hafif bir yemek tarifi Fırında pratik çipura![]() Malzemeler * 2 adet çipura * 1 adet büyük boy kuru soğan * 1/2 adet limon * 10 dal maydanoz * 2 adet defne yaprağı * 2 yemek kaşığı zeytinyağ * 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: 1 Çipurayı ayıklayın ve iki yanına bıçakla çizik atın (Baş tarafından, kuyruk tarafına doğru)2 Fırın kabını, borcam veya tepsiye alüminyum folyoyu yayın 2 yemek kaşığı zeytinyağını döküp elinizle folyoyu yağlayın![]() 3 Çipuraları yanyana koyun Balığın içini tuzlayın ve yarım ay şeklinde doğranan kuru soğanları yerleştirin Balıkların üzerine kalan soğanları, limon dilimlerini, maydanozları ve defne yapraklarını dizin![]() 4 Bir parça daha alüminyum folyo koparın ve balıkların üzerine kapatın Diğer folyo ile kenarlardan birleştirip içe doğru kıvırarak hava almayacak şekilde kapatın![]() 5 Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 25 dakika pişirin![]() 6 Piştikten sonra folyoyu dikkatlice açın ve servis tabağına yerleştirin
|
|
|
|