![]() |
Tavuklu Kokoreç Dürüm Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Kokoreç Dürüm TarifiTavuklu Kokoreç Dürüm Tarifi 4 adet hazır lavaş ekmeği (dürüm ekmeği) 2 adet tavuk şinitzel 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 2-3 adet yeşil sivri biber 1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber 4 çay kaşığı domates salçası 4 çay kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz karabiber 2 çay kaşığı kuru kekik nane 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 4-5 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri 2 adet orta boy domates 7-8 yaprak kıvırcık marul Tavuk etlerini kesme tahtası üzerinde nerdeyse kuru fasulye tanesi büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın ![]() ![]() Yeşil sivri biberlerin saplarını kesip boylamasına ikiye böldükten sonra incecik dilimleyin ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını orta boy bir tavaya ya da teflon tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın ![]() İncecik doğradığınız soğan ve sarmısakları kızgın yağda sürekli karıştırarak 1 dakika kadar kavurun ![]() Üzerine tavuk parçalarını ekleyip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 4-5 dakika pişirin ![]() ![]() Soyduğunuz domatesleri nohut büyüklüğünde doğrayıp pişen kokoreçin üzerine aktarın ![]() ![]() Lavaş ekmeğinin ucuna 4-5 yemek kaşığı kadar tavuk kokoreçten koyup rulo yaparak dürüm hazırlayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|