Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, haşlaması, kalkan, sade, tarifi

Sade Kalkan Balığı Haşlaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sade Kalkan Balığı Haşlaması Tarifi



SADE KALKAN BALIĞI HAŞLAMASI TARİFİ

1 Yavru Kalkan Balığı
Limon Suyu

Yapılışı:

Kalkan balığı temizlenir, üzerine limon suyu dökülür Balık, koyu renkli tarafı üste gelecek şekilde yerleştirilir Kapağı kapatılır Genel Haşlama (Buğulama) şartlarına uygun olarak tam pişirmesi yapılır Balığın kalınlığına göre 20 dakika pişirilir Servisin yapılabilmesi için, balığın derisi Ortadaki kalın kılçığı boyunca ve kafanın etrafı bıçakla soyulur Balığın koyu renkli derisi dikkatlice çıkarılır Bu arada balığın zedelenmemesine dikkat edilmelidir Bu şekilde hazırlanan kalkan balığı, hiçbir baharata lüzum kalmadan lezzetini muhafaza eder


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.