|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| eti, kuzu, mazemeleri, pideli, tarifi, yapılışı |
Pideli Kuzu Eti Tarifi Yapılışı Mazemeleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pideli Kuzu Eti Tarifi Yapılışı Mazemeleri[*]Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı kuzu eti 2 tatlı kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı etsuyu 3 küçük ya da iki ortaboy kebap pidesi yarım kilo yoğurt 4 sivri biber 2 orta boy domates 1 kahve kaşığı kırmızı biber
Kuzu etini her şişe beşer, altışar dizin Etleri ve sebzeleri ateşte pişirin Küçük karelere böldüğünüz pideleri bir tenceredeki yağda kızartın, et suyunu katın kapağını kapatıp beş dakika bekletin Sonra pideleri çukur tabaklara taksim edin İyice karıştırdığınız yoğurdu dökün, üzerine eritip kattığınız kırmızı biberi ve tereyağını gezdirin En üste şişleri koyup, fırında ısıtın
|
|
|
|