Vişneli Ördek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Ördek TarifiVişneli Ördek Tarifi 4 kişilik Gerekli malzeme: 4 parça kemiksiz ördek göğsü 125 gr taze veya dondurulmuş vişne Yarım bardak vişne suyu 2 çorba kaşığı bal 2 çorba kaşığı esmer şeker 2 küçük portakal 1 tutam tuz 1 Etleri teflon tavaya alın Yağsız olarak kısık ateşte altın sarısı renk alıncaya kadar iki taraflı kızartın Etleri tavadan alıp üzerine 1 tutam tuz serperek fırın kalıbına yerleştirin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin Portakalları soyup dilimleyin Beyaz kabuklarını ve zarlarını temizleyin 2 Sosu hazırlamak için vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın Bal, şeker, vişne suyu ve vişne tanelerini bir sos tavasına alıp hafif koyulaşana kadar pişirin 3 Etleri servis tabaklarına alıp üzerine hazırladığınız sosu sıcak olarak gezdirin Portakal dilimlerini ekleyip servis yapın
|
|
|
|