![]() |
2 Biber Soslu Köfte Mikrodalga Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 2 Biber Soslu Köfte Mikrodalga Tarifi2 Biber Soslu Köfte (mikrodalga) 350 g kuzu eti (bütün yağları alınıp, iki bıçakla kıyma haline getirilmiş 1 kereviz sapı (ince doğranmış) 2 ekmek dilimi (tercihen kepekli ekmekten; kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra iyice sıkılarak, ufalanmış ve kurutulmuş) 2 küçük acı kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince doğranmış) 2 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) birkaç taze soğan (yalnızca yeşil yaprakları; süsleme için) 1/4 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı Biber sosları: 1 iri kırmızı dolmalık biber 1 iri sarı (ya da yeşil) dolmalık biber 2 tatlı kaşığı sirke 2 çorba kaşığı süzme yoğurt Sosları hazırlamak için, kırmızı ve sarı (ya da yeşil) dolmalık biberleri fırınlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Köfteleri hazırlamak için kıyma, kereviz sapı parçaları, ufalanmış ekmekiçi, kırmızı biber parçaları, ince kıyılmış taze soğanlar ve tuzu bir salata kâsesinde çatalla iyice karıştırıp, hazırladığınız bu harçtan iki avucunuz arasında 2,5 cm çapında 20 yuvarlak köfte yapın ![]() Bir fırın kabını % 100 ısıtılmış fırında iyice kızdırdıktan sonra, fırından alıp, içine zeytinyağını ve köfteleri koyarak, köfteleri yağın cızırdaması bitene kadar altüst edin ![]() ![]() ![]() Bu arada, sos kâselerini fırına koyup, sosları % 50 ısıtılmış fırında 1,5 dakika ısıtın ![]() ![]() ![]() Köfteleri 5'er 5'er tabaklara yerleştirip, üstlerini taze soğan yapraklahyla süsleyerek, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|