Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, lüfer, mantarlı, tarifi

Mantarlı Lüfer Balığı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Lüfer Balığı Tarifi



Mantarlı Lüfer Balığı Tarifi

4 Taze Lüfer Balığı
Limon suyu
2 Soğan
1 Salatalık (Hıyar)
2 Domates
Bir miktar Mantar
Tuz
Karabiber

Temizlenmiş Lüfer Balıkları, Kuyruk ve kafaları uc uca getirilerek halka yapılır ve bir kürdanla tutturulur Soğanlar ince olarak doğranır Salatalığın kabukları soyulup uzunlamasına ortadan dörde bölündükten sonra çekirdekleri temizlenir Bilahare çok ince dilimler haline getirilir, domatesin kabukları soyulur ve altıya bölünür Soğan Salatalık dilimleri, Domates ve Mantarlar, 24 cm lik EMSAN pişirme gerecine konur (24 x 6) Bunların üzerine tuz ve karabiber serpilir Biraz Limon Suyu dökülür ve Pişirme gerecimizin kapağı kapatılır Genel Haşlama ( Buğulama ) şartlarına uygun olarak tam pişirmesi yapılır Ocak en kısık ateşe ayarlanır ve balıkların büyüklüğüne göre 15 - 20 dakika pişirilir Lüfer balıklarının gözleri beyaz bir renk aldığı zaman piştikleri anlaşılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.