![]() |
Mehmed Ali Paşa Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mehmed Ali Paşa Yahnisi TarifiMehmed Ali Paşa Yahnisi Tarifi 1 kg dana eti (kuşbaşı doğranmış) 15 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 2 büyük soğan (doğranmış) 6 yumurta 350 gr nohut (bir gece suda bırakılarak süzülmüş) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 çay kaşığı kimyon 1+1/2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 4-5 su bardağı et suyu Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten indirip, içindekileri büyük bir güvece aktarınız ![]() Patates, yumurta (bütün olarak, kabuğuyla) nohut, sarımsak, kimyon, tuz, bilber ve üstlerini örtecek kadar et suyunu koyunuz ![]() Güveci sıkıca kapatıp, fırının en alt katında etler ve nohutlar yumuşayana kadar pişiriniz ![]() Yemeğinizi fırından çıkarıp güvecinde servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|