Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ali, mehmed, paşa, tarifi, yahnisi

Mehmed Ali Paşa Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mehmed Ali Paşa Yahnisi Tarifi



Mehmed Ali Paşa Yahnisi Tarifi

1 kg dana eti (kuşbaşı doğranmış)
15 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
2 büyük soğan (doğranmış)
6 yumurta
350 gr nohut (bir gece suda bırakılarak süzülmüş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı kimyon
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
4-5 su bardağı et suyu

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (190 C) getirip ısıtınız Yağı orta boy bir tavada kızdırıp soğanları 5-6 dakika renkleri pembeleşene kadar kavurunuz Etleri katıp arasıra karıştırarak 10 dakika renkleri kahverengi olana kadar kızartınız
Tavayı ateşten indirip, içindekileri büyük bir güvece aktarınız
Patates, yumurta (bütün olarak, kabuğuyla) nohut, sarımsak, kimyon, tuz, bilber ve üstlerini örtecek kadar et suyunu koyunuz
Güveci sıkıca kapatıp, fırının en alt katında etler ve nohutlar yumuşayana kadar pişiriniz
Yemeğinizi fırından çıkarıp güvecinde servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.