![]() |
Fırında Kadınbudu Köfte Tarifi ( Video ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Kadınbudu Köfte Tarifi ( Video )Fırında Kadınbudu Köfte Tarifi ( Video ) Bu bölümümüzde adı çok tanıdık fakat pişirme usulü biraz farklı lezzetli bir köfte hazırlayacağız "Fırında Kadınbudu Köfte" ama önce malzemeleri öğrenelim yarım kilo orta yağlı kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz üzeri için; 1-2 adet yumurta 1 su bardağı galeta unu malzeme listesinden sonra köftemizin yapımına geçebiliriz soğanı ince doğruyoruz tavaya yağı koyduk, ince kıydığımız soğanı ekliyoruz şeklini kaybedene kadar kavuruyoruz soğanımızı kavurduktan sonra ![]() ![]() ![]() kıymanın yarısını kavurmak üzere soğana ekliyoruz kıyma yarıdan biraz fazla pişti, ama tam pişmedi şimdi tuzunu ![]() ![]() ![]() kimyonunu ![]() ![]() ![]() ve karabiberini ekliyoruz bir kaç tur çevirdikten sonra ateşi kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz pişmiş kıymalı harcımız soğudu, yoğurma kabına aktarıyoruz soğumuş olması önemli pirincimizin üzerine 3 çay bardağı su ilave ettik ve ![]() ![]() ![]() şeklini kaybedene kadar haşladık şimdi kavrulmuş kıymamızın üzerine bırakıyoruz şöyle bir kaç tur karıştıralım ve ayırdığımız çiğ kıymayı ekliyoruz şimdi malzemelerimiz bütünleşene kadar yoğuruyoruz köfte harcımız güzel bir kıvam aldı normalden biraz daha büyük parçalar alıyoruz önce top şekli veriyoruz, sonra oval şekli ve üzerine biraz bastırıyoruz ve yassıltıyoruz önce çırptığımız yumurtaya ![]() ![]() ![]() sonra galeta ununa buluyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye bırakıyoruz işlemlere aynı şekilde devam ediyoruz sonuncu köfteyi de hazırladık şimdi kadınbudu köftelerimizi ![]() ![]() ![]() 190 derece önceden ısıttığımız fırına veriyoruz yaklaşık yarım saat pişiriyoruz köfteler fırından çıktı, çok da nefis görünüyorlar biraz ılıdıktan sonra servise sunabiliriz evet "Kadınbudu Köfte" Türk mutfağında değişik ![]() ![]() ![]() bir pişirme tekniğine sahip bu köfteye biz de ayrı bir yorum kattık farkındaysanız, yarısı pişmiş, yarısı pişmemiş kıyma kullandık ama lezzetinin yanında sağlıklı bir köfte oldu, çünkü fırında pişti denerseniz beğeneceğinize inanıyorum şimdiden Afiyet Olsun! |
![]() |
![]() |
|