![]() |
Tavuklu Domatesli Midye Makarna Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Domatesli Midye Makarna TarifiTavuklu Domatesli Midye Makarna (İtalya) 250 g küçük boy ıspanaklı midye makarna 250 g tavuk göğüs eti (deri ve kemikleri alındıktan sonra, kuşbaşı doğranmış) 1 3/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 orta boy soğan (ince dilimlenmiş) 750 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı tarçın 1 portakalın kabuğu (ince şeritler halinde kesilmiş) Tavuk etlerini tek kat halinde 25 cm çapında yuvarlak, ateşe dayanıklı bir tabağa döşeyip, üstlerine tuzun 1/4 tatlı kaşığını ve karabiberi serpin ![]() ![]() ![]() Yaklaşık 20 cm çapında bir tencereye, yüksekliğinin 1/3'üne gelinceye kadar su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() Bu arada bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() Makarnalar haşlanınca tencereyi ateşten alıp, makarnaları bir süzgeçte süzerek, ısıtılmış bir servis tabağına aktarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|