![]() |
Sardalya Pane Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sardalya Pane TarifiSardalya Pane Tarifi Yarım kilo sardalya (başı kılçığı ve içi çıkarılıp, ikiye ayrılıp yıkanıp, süzülmüş) 2 su bardağı galeta unu 1+1/2 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı maden suyu 1/2 su bardağı nişasta 2 yumurtanın sarısı 600 gr (3 su bardağı) rafine yağ Derince bir kaseye 1 su bardağı un, nişasta, tuz ve maden suyunu koyup çırpmadan karıştırınız ![]() ![]() Rafine yağı derince bir tavaya koyup, kızdırınız ![]() ![]() ![]() Yarım sardalyaları önce una, sonra yumurtalı karışıma, daha sonra da galeta ununa iyice bulayıp kızgın yağa atarak, altın sarısı bir renk alana kadar kızartınız ![]() Tavayı ateşten alıp, sardalyaları delikli kepçeyle bir servis tabağına aktararak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|