![]() |
Dana Kıymalı Tortellini İtalya Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dana Kıymalı Tortellini İtalya TarifiDana Kıymalı Tortellini (İtalya) Önceden hazırlanmış temel hamur 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 soğan (ince doğranmış) 1 havuç (kazınıp, ince doğranmış) 1 kereviz sapı (ince doğranmış) 4 diş sarımsak (çok ince kıyılmış) 250 g dana kıyması 1 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 litre (4 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu 2 çorba kaşığı domates salçası 1/4 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi 15 g (4 çorba kaşığı)Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Zeytinyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru yaprak hamur haline getirip yuvarlaklar keserek, yuvarlakları ve tenceredeki kıymalı harcı tortelliniler, haline getirin (her yuvarlak için harçtan 1 tatlı kaşığı kullanın) ve bir kenara bırakın ![]() Sosu hazırlamak için, kalan tavuk suyunu bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, tavuk suyunu 1/3'ünü çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) kaynatın ![]() ![]() Başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, tortellinileri bir süzgeçte süzerek, 6 çukur tabağa bölüştürün ![]() ![]() NOT: TORTELLİNİ, İTALYA'DA MUTFAĞIYLA ÜNLÜ BOLOGNA'DA ORTAÇAĞ'DAN BU YANA HAZIRLANAN BİR TAZE HAMUR İŞİDİR ![]() |
![]() |
![]() |
|