Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
limonlu, sardalya, tarifi

Limonlu Sardalya Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Sardalya Tarifi



Limonlu Sardalya Tarifi

1 kg sardalya
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 limonun suyu
1 çorba kaşığı un

Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Büyük bir tencerede, yağın yarısını orta ateşte eritip, soğan, baharat torbası, tuz ve biberi ekleyiniz Arasıra karıştırarak 2-3 dakika, soğanlar hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz Limon suyunu ekleyiniz 3 dakika kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten indirip sosu süzgeçten büyük bir kaseye süzünüz
Küçük bir tencerede, kalan yağı orta ateşte eritiniz Yağ eriyince tencereyi ateşten indirip, unu tahta bir kaşıkla katarak bir bulamaç elde ediniz Kaseye ayırdığınız pişme suyunu yavaş yayaş, sürekli karıştırarak ekleyiniz Tencereyi ağır ateşe oturtup sosu 3-4 dakika, koyu ve pürtüksüz olana kadar pişirdikten sonra, tencereyi ateşten indiriniz
Elektrik ızgarasında pişirdiğiniz sardalyaları bir servis tabağına diziniz, üzerine limonlu sosu dökerek sıcak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.