![]() |
Limonlu Sardalya Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu Sardalya TarifiLimonlu Sardalya Tarifi 1 kg ![]() 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 limonun suyu 1 çorba kaşığı un Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Büyük bir tencerede, yağın yarısını orta ateşte eritip, soğan, baharat torbası, tuz ve biberi ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip sosu süzgeçten büyük bir kaseye süzünüz ![]() Küçük bir tencerede, kalan yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrik ızgarasında pişirdiğiniz sardalyaları bir servis tabağına diziniz, üzerine limonlu sosu dökerek sıcak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|