Safranlı Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Safranlı TavukSafranlı Tavuk Mutfak: Klasik Tanımlar Yemek Türü: Kırmızı Et-Tavuk ve Hindi Etli Yemekler Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 4 adet tavuk göğüs eti 2 su bardağı mantar 3 diş sarmısak 2 tatlı kaşığı safran 1 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı sıvıyağı Karabiber Tuz Tarifi: Mantarları yıkayıp enlemesine bölün Kararmamaları için limonlu suda bekletin Göğüs etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın Tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağı, doğranmış sarmısak ve tavuk etlerini ekleyip, soteleyin Mantarı da ilave edip suyunu verip çekene kadar kavurun Safranı tuz serper gibi serpiştirip, karıştırın 2 bardak sıcak su ekleyin Kısık ateşte 30 dakika pişirin Kızarmış patatesle servis yapabilirsiniz
|
|
|
|