Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
safranlı, tavuk

Safranlı Tavuk

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı Tavuk



Safranlı Tavuk

Mutfak: Klasik Tanımlar

Yemek Türü: Kırmızı Et-Tavuk ve Hindi Etli Yemekler

Hazırlama Süresi: 15

Pişirme Süresi: 35

Kişi Sayısı: 8

Malzemesi:

4 adet tavuk göğüs eti 2 su bardağı mantar 3 diş sarmısak 2 tatlı kaşığı safran 1 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı sıvıyağı Karabiber Tuz

Tarifi:

Mantarları yıkayıp enlemesine bölün Kararmamaları için limonlu suda bekletin Göğüs etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın Tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağı, doğranmış sarmısak ve tavuk etlerini ekleyip, soteleyin Mantarı da ilave edip suyunu verip çekene kadar kavurun Safranı tuz serper gibi serpiştirip, karıştırın 2 bardak sıcak su ekleyin Kısık ateşte 30 dakika pişirin Kızarmış patatesle servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.