Rumeli Pastırması (Koyun Etinden) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rumeli Pastırması (Koyun Etinden) TarifiRumeli pastırması (koyun etinden) tarifi Yağlı ve körpe koçu uzunlamasına iki parça edip kanının tamamiyle çıkması ve tuzun içine iyice girebilmesi için etli yerlerini bıçakla yarınız Kanı çıkana dek iyice yıkayınız Sonra bolca tuzlayıp hamur tahtalarının üzerlerine koyup tahta ile üstlerini örtünüz ve taşlarla da bastırınız 48 saat bu şekilde bekletiniz Tamamiyle suyu ve kanı süzülsün Tuzunu aldıktan sonra rüzgarlı, nem olmayan ve gölge bir yere, birbirine değmeyecek şekilde asınız, üstünü de tülbentle örtünüz Yeterince kuruduktan sonra torba ya da çuvallara koyarak saklayınız Not: Rumeli pastırmaları, kavurma yerine de geçer Yemeklerde bu pastırmayı et yerine kullanabilirsiniz Yahni, nohutlu yahni, fasulye yahnisi; Rumeli pastırması ile pek güzel olur Yalnız yemeğe koymadan önce pastırmayı 24 saat ılık suda, tuzunun kaybolması için bekletmek gerekir
|
|
|
|