![]() |
El Basan Tava Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() El Basan Tava TarifiEl Basan Tava Tarifi 1 kg kemiksiz parça kuzu kol eti (8 adet kemiksiz tavuk incik eti de kullanabilirsiniz) 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy havuç Sosu için; 500 gr süzme yoğurt 500 gr normal yoğurt 4 adet yumurta 4 tepeleme yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber, pulbiber 1 tatlı kaşığı kekik Ayrıca: 2 yemek kaşığı zeytinyağı Kuru soğan ve havucu soyun ![]() ![]() ![]() Yumuşayan tavuk etlerini tencereden süzerek çıkarın ve iri parçalara ayırıp bir kenarda bekletin ![]() Diğer taraftan, sosunu hazırlamak için; yoğurtları, yumurtaları ve unu derin bir kaba aktarıp topaksız hale gelinceye kadar çırpın ![]() Pişen tavuğun suyundan 2 kepçe kadar ekleyip sosu tekrar çırpın ![]() Fırına dayanıklı cam bir kabı 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın ![]() Süzüp kemiklerinden ayırdığınız tavuk etlerini bir kaba dizin, (isterseniz havuçları da etlere katabilirsiniz) Üzerine sırasıyla tuz, karabiber, pulbiber ve kekiği serpin ![]() ![]() Yemeği 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırının orta rafında üzeri kızarıncaya kadar, en az 40 dakika pişirip çıkarın ![]() ![]() Not: Aslında elbasan tava kurban bayramında kesilen kurbanın etiyle yapılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|