Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, italya, kalkanlı, mürekkepbalığı

Kalkanlı Mürekkepbalığı Dolması (İtalya)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalkanlı Mürekkepbalığı Dolması (İtalya)



Kalkanlı Mürekkepbalığı Dolması (İtalya)

8 küçük taze mürekkepbalığı (yaklaşık 500 g; temizlenip derisi soyulmuş)
8 yeşil salata yaprağı
700 g kalkan balığı (derisi soyulup küp biçiminde doğranmış)
30 cl tuzsuz balık fümesi ya da sebze suyu (1 1/4 su bardağı)
2 çorba kaşığı soya sosu ya da soyu
2 1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı sirke

Mürekkepbalığının (supya adıyla da bilinir) kollarını (dokunaçlarını) ve kesesini kesip iyice temizleyin Temizledikten sonra kâğıt havlu üstünde sularını süzdürüp, kurulayın Kolları, aynı boyda bir yeşil salata yaprağını kesip düzelttikten sonra üstüne koyup (kollar yeşil salata yaprağının tam orta damarı üstüne gelecek biçimde yerleştirilmelidir), kolların uçlarına da kalkan balığı küplerinden 8'ini yerleştirin Salata yaprağını parçalanmamasına özen göstererek rulo yapıp, oluşturduğunuz bu paketin içine balığın kese parçalarından birini koyun Salata yaprağının fazlalıklarını kesip atın ve mürekkepbalığı kesesinin bulunduğu bölüme bir kürdan sokun Aynı işlemleri kalan 7 salata yaprağı, kalkanbalığı küpleri, mürekkepbalığı kese ve kol parçalarıyla tekrarlayın Tuzsuz balık fümesi ya da sebze suyunu, soya sosunu (ya da soyu), zencefili, pekmezi ve sirkeyi birtencereye koyun Tencereyi ateşe oturtup, birtaşım kaynatın Kaynayınca mürekkepbalığı dolmalarını yerleştirip, tencerenin üstünü örterek, kısık ateşte balıklar yumuşayana kadar (30 - 40 dakika) ağır ağır kaynatmaya devam edin (hem mürekkepbalığı hem de salata yaprakları piştikçe, öz suyunu bırakıp önemli ölçüde çekecektir Önemli olan, ruloların pişme süresince bütünüyle suyla kaplı olmalarıdır; bu nedenle sık sık kontrol edin ve gerekirse tencereye su ekleyin)
Tencereyi ateşten alıp, içindeki pişme suyuyla birlikte bir kenarda soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın
Servis zamanından kısa süre önce tencereyi buzdolabından alıp, mürekkepbalığı rulolarını iyice süzdürerek, kurutun Kuruyunca kürdanları çıkarın ve her ruloyu dört dilime bölüp, salata yapraklan serilmiş geniş bir tabağa yerleştirerek servis yapın

Not: Elle kolayca tutulması için küçük salata yaprağı parçalarıyla birlikte servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.