Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
girit, levrek, sarması, tarifi

Levrek Sarması Tarifi ( Girit )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Levrek Sarması Tarifi ( Girit )



Levrek Sarması Tarifi ( Girit )

1 adet büyük levrek
100 gram mantar
100 gram balık suyu
1 adet havuç
50 gram soğan
50 gram kaşar peyniri
1 adet yeşil biber
50 gram margarin
Tuz karabiber

Beşamel sos için:

1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:

Levreği güzelce temizleyin ve filetosunu çıkartın Sonra dörde bölüp yaprak şeklinde açın Bir tavada margarini eritip ince çekilmiş soğan, mantar, rendelenmiş havuç, yeşil biberle soteleyin Son olarak tuzu ve karabiberi katın Hazırladığınız iç malzemeyi yaprak şeklinde açtığınız balığa sarın, üzerine beşamel sos, kaşar peyniri rendesi ve balık suyunu da ilave edip fırında pişirin Sıcak olarak servis edin Beşamel sos için; Un ve tereyağını ateşte kavurun Azar azar sütü katın, tuzunu ekleyin ve koyu bir kıvam alana dek karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.