Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, domatesli, gulaş, tarifi

Domatesli Dana Gulaş Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Dana Gulaş Tarifi



Domatesli Dana Gulaş

Malzemeler:
750 g yağsız dana eti
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
4 adet domates
1 demet yeşil soğan
2 kaşık krema
Az miktar tuz
Az miktar karabiber

Hazırlanışı:
Derin yayvan bir tencereye ayçiçeği yağı konur Yağ ısınınca kuşbaşı şeklinde doğranmış etler eklenir Ağır ateşte kısa bir süre sotelenir Salça ve un eklenir ve bir süre daha sotelenir Üzerini kapatacar kadar su eklenir ve ara sıra karıştırılarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir Domateslerin kabukları soyulur Küp küp doğranır Taze yeşil soğanlar da ince bir şekilde doğranarak pişen etlerin içerisine domateslerle birlikte konur Bir süre daha sotelenir krema, tuz, karabiber eklenir, 5 dakika daha soğan ve domatesler pişene kadar sotelenir Patates püresi ya da pirinç pilavı ile sıcak olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.