Hindi Fleuron Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindi Fleuron TarifiHindi Fleuron Tarifi İçindekiler: 5 adet Banvit Hindi Bonfile 150 gr kabak (ince jülyen kesilmiş) 150 gr ıspanak (ince jülyen kesilmiş) 1 adet orta boy havuç (ince jülyen kesilmiş) 2 çorba kaşığı tereyağı 150 gr mantar (ince doğranmış) 150 gr kaşar peyniri (rendelenmiş) 200 ml krema 1 tatlı kaşığı köri 2 adet yumurta (çırpılmış) 150 gr susam Sıvı yağ (kızartmak için) 5 adet marul yaprağı Etleri iki streç arasında hafifçe dövün Kabak, ıspanak ve havucu, ayrı ayrı bol kaynar suya atın, 2-3 dak bekletin, delikli kepçe ile çıkarıp süzün Tereyağının yarısını ısıtıp mantarları ilave edin, karıştırarak 5 dak soteleyin Kabak, ıspanak, etli kırmızı biber, mantar ve kaşar peynirini harmanlayın Kalan yağı ısıtın domates, sarmısak ve salçayı ilave edip karıştırarak 2-3 dak pişirin Suyu katıp orta ateşte 5 dak daha pişirin Etleri düz bir zemine yayın, ortalarına sebzeleri paylaştırıp rulo şeklinde sarın Herbir ruloyu sırasıyla un, yumurta ve susama bulayın Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alın Krema ve köriyi hafif koyulaşıncaya kadar çırpıp tabaklara paylaştırın Ruloları ortadan ikiye kesip, sosun üzerine yerleştirerek servis yapın |
|
|
|