Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Ciğeri Sarma TarifiKuzu Ciğeri Sarma Tarifi MALZEMELER 2 Tane KUZU GÖMLEĞİ 250 gr TEREYAĞI 200 gr KURU SOĞAN 100 gr DOLMA FISTIĞI 50 gr KUŞ ÜZÜMÜ 500 gr KUZU CİĞERİ, İnce kıyılmış 250 gr PİRİNÇ, demlenmiş 200 gr DOMATES 2 BARDAK SU 2 KAŞIK SALÇA + YOĞURT + 2 YUMURTA (üstüne sürmek için) TUZ-BİBER-ŞEKER-TARÇIN-MAYDANOZ-DEREOTU-KEKİK-ÇÖREOTU HAZIRLANIŞI - YAĞ + SOĞAN + DOLMA FISTIĞI sonra PİRtNÇ + CİĞER + KUŞ ÜZÜMÜ+ DOMATES sonra da MAYDANOZ + DEREOTU + TUZ + BİBER + KEKİK + ŞEKER Bunlar sırayla TENCEREYE konuLUp kavrulur Sonra kapağı kapatılıp 5 dakika suyu çektirilir ![]() - Sıcak suda yumuşatılan gömlekler bir kase içine yayılıp içine iç konur ve yağlanmış tepsiye ters çevrilip dizilir Üzerine salça yumurta ve yoğurt karısımı sürülüp, çörekotu serpilerek, 2 bardak su ilavesiyle 20 dakika süreyle fırınlanır![]() AFIYET OLSUN! |
|
Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Ciğeri Sarma TarifiKuzu Ciğeri Sarma Tarifi 1 kuzu ciğeri 2 kuzu gömleği 100 gr pirinç 1 yumurta 1 soğan (büyük) 1 domates 1 demet taze nane 1 demet dereotu karabiber yeni bahar kimyon tuz fıstık üzüm Büyük bir kabın içinde, bir yemek kaşığı yağda, rendelenmiş soğan pembeleştirilir Üzerine önce fıstığı sonra yıkanmış pirine kavrulur, domates katılır Öte yandan ciğer, et makinesinde bir kere çekilir, veya kasaba çektiliri Soğan ve pirinç karıştırılarak ciğer suyunu çekinceye kadar kayrulur Ateşten indirilir, nane, tere, karabiber, yeni bahar, kimyon, tuz, üzüm katılır Üzerine bir bardak su dökülür, ağır ateşte pirinçler kabarıncaya kadar (10 dakika) bırakılır Gömlekler ilk önce ılık suda ıslatılır Yağlı tepsiye ikinci gömlek örtülür, çırpılmış yumurta gömleğin üzerine sürülüp üstü kızarıncaya kadar fırında bırakılır
|
|
Kuzu Ciğeri Sarma Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Ciğeri Sarma TarifiKuzu Ciğeri Sarma Tarifi Malzemeler: 400 gr kuzu ciğeri (kuşbaşı doğranmış) 300 gr pirinç 150 gr tereyağı 1 adet kuzu gömlek yağı 1 adet orta boy ve ince doğranmış kuru soğan 1 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı nane 300 gr et suyu Hazırlanışı: Gömlek yağı çukur bir tepsiye alınıp üzerine ılık su dökülerek yumuşaması için bekletilir Tencerede tereyağı eritilir, ince doğranmış kuru soğan ilave edilip soğan pembeleşinceye kadar kavrulur Kuşbaşı doğranmış ciğerler eklenir 2 – 3 dakika kavrulur Islatılmış pirinç süzdürülür tencereye boşaltılır Yaklaşık 10 – 12 dakika hepsi beraber kavrulur Tuz, karabiber, nane ve et suyu katılır İyice karıştırdıktan sonra ağır ateşte demlemeye bırakılır Suyunu çekip demlendikten sonra soğumaya bırakılır Islatılan gömlek yağı 20 cm çapında kesilir Hazırlanan iç pilav gömlek yağının ortasına konulur, kenarlarından toparlanarak sarılır Kenar tarafları alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirilir 170 derece fırında 15 dakika bekletilir Kızardıktan sonra sıcak olarak servis edilir
|
|
|
|