Sivas Tavası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sivas Tavası TarifiSivas Tavası Malzeme: 1 kuzu kol 5 patlıcan 9 biber 6 domates 1 baş sarımsak sıvıyağ tuz, karabiber Hazırlanışı: Kuzu kolu irice parçalar halinde kesilir ve tencereye alınır Önce alt üst biraz pişirilip üzerine sıcak su ilave ederek pişmeye bırakılır Bu arada patlıcan ve biber parmak şeklinde kesilip kızartılır Etler suyunu çekip kızarmaya başladıktan sonra tencerenin altı kapatılır Tepsiye pişen etler alınır Üzerine kızarmış patlıcan ve biber alınır Üzerine doğranmış domatesler yerleştirilir Sarımsak lar da serpilir Tuz ve karabiber serpip fırına verilir Tekrar 15 dakika daha fırında pişirilip pilavla sıcak ikram edilir
|
|
|
|