![]() |
İtalyan Usulü Çoban Eti Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Usulü Çoban Eti Tarifiİtalyan Usulü Çoban Eti 6 adet orta boy patates 1/2 kg ![]() 2 adet havuç 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 ![]() 1 çorba kaşığı domates salçası 3 adet domates 2 çorba kaşığı tereyağ 1 çay bardağı süt 1 ![]() Yeterince tuz, karabiber, kekik Bir gün önceden koyun butunu haşlayıp soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() Keskin bir bıçakla etleri ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() İki çorba kaşığı zeytinyağında soğanları sarartıp, havuçları ilave edin ![]() Bir buçuk çorba kaşığı un ilave edip, yeterince kekik serpip iyice karıştırın ![]() sulandırılmış bir kaşık salça, kabuğu soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş domatesleri iri iri doğrayıp ekleyiniz ![]() ![]() Hazırladığınız bu malzemeyi fırına girebilecek bir cam kaba yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|