![]() |
Tayland Usulü Şiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tayland Usulü ŞişTayland Usulü Şiş 250 g dana bifteğinden çekilmiş kıyma 3 diş sarımsak (dövülmüş) bir tutam zencefil 1/2 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu 1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 3 çorba kaşığı kıyılmış taze kişniş 1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam taze çekilmiş karabiber 1 tatlı kaşığı ararot 1 yumurtanın akı 1 papaya (soyulup 1 cm boyutunda küpler halinde kesilmiş) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı Aromatik sos: 2 çorba kaşığı soya sosu (ya da soyu) 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu 1 çorba kaşığı şeker (tercihen rafine edilmemiş) 1 diş sarımsak (dövülmüş) bir tutam zencefil 1 arnavut biberi ya da acı sivribiber (ince kıyılmış) Kıymayı büyükçe bir kâseye koyun ![]() ![]() Bir kâseye yumurta akını koyup, ararotu içine eleyin ![]() ![]() Aromatik sosu yapmak için, soya sosunu bir kâsede 2 çorba kaşığı ılık su katılmış limon suyuyla karıştırın ![]() ![]() ![]() Fırınınızın ızgarasını yakın ![]() ![]() ![]() ![]() Şişleri ızgaraya yerleştirip, bir fırçayla ara sıra üstlerine ayçiçek yağı sürerek ve 1 kez altüst ederek, papayalar kahverengileşmeye başlayıncaya (köfteler hafif sulu kalmalıdır) kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|