![]() |
Hollanda Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hollanda Yahnisi TarifiHollanda Yahnisi Tarifi 1 kg kemiksiz dana eti (tek parça halinde) 1 litre su (5 su bardağı) 1 tatlı kaşığı tuz 6 büyük havuç (kabukları kazınmış ve doğranmış) 2 orta boy soğan (irice doğranmış) 1 kg patates (kabukları soyulmuş ve dörde bölünmüş) 1 çay kaşığı karabiber Eti büyük bir tencereye koyup su ve tuzu ekleyerek orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() Sonra, havuç ve soğanları katıp, tencerenin ağzı açık olarak 30 dakika, hafif ateşte pişiriniz ![]() ![]() ![]() Sebzeleri süzgeçten süzüp bir tencereye aktarınız ![]() ![]() Püreyi önceden ısıtılmış servis tabağının ortasına yerleştiriniz ![]() Keskin bir bıçakla eti kalın dilimler halinde keserek, pürenin çevresine dizip servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|