![]() |
Hint Usulü Kuzu Budu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Usulü Kuzu Budu TarifiHint Usulü Kuzu Budu Tarifi 3,5 kg'lık bir kuzu budu (yağları ayıklanmış) 12 diş sarımsak (kabukları soyulmuş) 1 limonun kabuğu (ince soyulmuş) 5 çorba kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı kimyon 8 karanfil 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1+1/2 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı tuz 150 gr (1 su bardağı) badem (zarları soyulmuş) 4 çorba kaşığı toz şeker 250 gr (1+1/4 su bardağı) yoğurt 1 çay kaşığı safran (2 çorba kaşığı kaynar suyla karıştırılmış) Kuzu budunun her yanını çatalla delip keskin bir bıçakla birkaç derin yarık yaptıktan sonra, rosto tepsisine yerleştirerek bir kenara bırakınız ![]() Sarmısak, limon kabuğu, limon suyu, kimyon, karanfil, zerdeçal, acı kırmızıbiber ve tuzu elektrikli harman makinasına (blender) koyup en hızlıda çalıştırarak püre yapınız ![]() ![]() Bu arada badem, 2 çorba kaşığı şeker ve yoğurdun yarısını elektrikli harmanlama makinasına (blender) koyup kalın bir püre elde ediniz ![]() Püreyi küçük bir kaseye boşaltıp kalan yoğurdu ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Tepsiyi buzdolabından alıp etin oda sıcaklığına gelmesini bekleyiniz ![]() ![]() Eti fırında üstü açık olarak 20 dakika pişirdikten sonra, fırını orta sıcaklığa (180°C) getirerek 1 saat daha pişiriniz ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, büyük bir kaşık ve çatalla eti kaldırarak bir alüminyum kağıda sararak tekrar fırına sürünüz ![]() Madeni bir kaşıkla tepsideki suyun üstünde biriken yağları alıp, kalan suya safranlı suyu ekleyiniz ![]() ![]() Eti fırından alıp, alüminyum kağıttan çıkararak ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|