![]() |
Beli Kırık (Şanlıurfa) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beli Kırık (Şanlıurfa) TarifiBeli Kırık (Şanlıurfa) Tarifi 5 adet orta boy patlıcan 400 gr köftelik kıyma 2 adet soğan 3 adet orta boy domates rendesi 6-7 adet sivri biber 1 çorba kaşığı domates salçası 1 su bardağı su 3-4 diş sarmısak Tuz Karabiber Kekik Patlıcanların kabuklarını alacalı soyarak tuzlu suda bekletin ![]() ![]() ![]() Tuzlu sudan çıkarttığınız patlıcanları tamamen kopartmadan enine 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırın ![]() ![]() Köftelerin yerleştirilmesiyle kıvrılıp yarım ay şeklini alan patlıcanları yağlanmış tepsiye yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|