![]() |
Pirinçli Balık Köftesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pirinçli Balık KöftesiPirinçli Balık Köftesi 50 g (1/2 su bardağı) pirinç 300 g beyaz etli balık filetosu (derisi soyulmuş) 4 taze soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu bir tutam taze çekilmiş karabiber 100 g sultani bezelye (kılçıkları ayıklanmış) 4 limon dilimi (süsleme için) Pirinci kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp, süzdükten sonra, bir kenara bırakın ![]() Balıkları blendıra koyup, iyice parçalanıncaya kadar karıştırın ![]() ![]() Bir tencereye su doldurup, içine delikli buğulama kabı yerleştirerek, tencereyi harlı ateşe oturtun ![]() Balıklı karışımı tezgâha alıp, sekiz eşit kümeye ayırın ![]() ![]() Pirinçli balık köftelerini, içinde su kaynayan tencereye yerleştirilmiş buğulama kabının içine tek sıra halinde yan yana koyup, üstünü örterek, kendi buharlarında 7 dakika pişirin ![]() Bu arada başka bir tencerede su kaynatıp, sultani bezelyeleri koyarak, renkleri canlanıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) haşlayın ![]() ![]() Buğulama kabından pirinçli balık köftelerini delikli kepçeyle çıkarıp, 4 servis tabağına yerleştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|