![]() |
Yumurtalı Tavuk Sote Tarif |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurtalı Tavuk Sote Tarif250 gr tavuk eti (haşlanmış ve küçük parçalara doğranmış) 6 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1/2 kahve kaşığı hindistancevizi 2 çorba kaşığı süt 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 soğan (ince doğranmış) 4 büyük domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış) 1 küçük dolmalık kırmızı biber (çekirdekleri temizlenip, doğranmış) 1/2 kahve kaşığı kırmızıbiber Küçük bir kasede yumurta, tuz, biber, hindistancevizi ve sütü çatalla iyice karışıncaya kadar çırpınız ![]() Büyük bir tavada tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz ![]() Not: Artmış tavuk etlerinin kullanıldığı bu lezzetli yemek, tavuk yerine kuzu yada dana etlerinden de yapılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|