![]() |
Mantarlı Tavuk Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Tavuk Yahnisi Tarifi2,5 kg'lık 1 tavuk (temizlenmiş, derisi yüzülmüş ve 6 parçaya bölünmüş) 60 gr (1/2 su bardağı) un (1 çay kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle karıştırılmış) 4 çorba kaşığı rafine yağ 2 su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş) 1 defne yaprağı 1 diş sarımsak (dövülmüş) 6 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış) 250 gr mantar (silinip, her biri 2'ye bölünmüş) 2 yumurtanın sarısı 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 kahve kaşığı kırmızıbiber Baharatlı unu yayvan bir tabağa koyup tavuk parçalarını una buladıktan sonra, fazla unlarını silkeleyip, bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir güveçte, yağı orta ateşte ısıtınız ![]() ![]() Tavuk suyu, suda eritilmiş mısır nişastası, defne yaprağı ve sarımsağı ekleyip, karışımı kaynatınız ![]() ![]() ![]() Defne yaprağını çıkarıp atınız ![]() ![]() Küçük bir kasede yumurta sarılarını kremayla çırpıp, karışımı güveçteki pişme suyuna katınız ![]() ![]() ![]() Not: Mantarlı tavuk yahnisini yanında bezelye ve patates köftesiyle servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|