![]() |
Tavada Bumbar Kızartması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavada Bumbar Kızartması TarifiTavada Bumbar Kızartması Tarifi Bumbarı (Koyun barsağını), iyice temizlemeli sonra ayrıca akciğerleri, bazan yürekle beraber iyice kıymalı ![]() ![]() ![]() Tuz, biber, tarçın vesair sevdiğiniz baharatı da serptikten sonra, az bir miktar su ile hepsini hamur haline getirmelidir ![]() Sonra, bumbarı alıp, ince tarafını sicimle boğmalı ve yukarıda sözü geçen içi, kaşıkla veya hususî dolma âleti «hunisiyle» bumbarın içine, diğer ucundan doldurmalıdır ![]() Bumbarda, hava kalmak ihtimaline karşı, bazı yerlerini iğne ile delmelidir ![]() ![]() Haşlanma ameliyatından sonra, bunları çıkarıp soğumasını beklemeli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|