Gelin Aşı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelin Aşı TarifiGelin Aşı Tarifi 500 gr tavuk kuşbaşı 1 bardak aşurelik buğday 2-3 adet havuç 2 adet al biber 3 bardak tavuk suyu 1 adet soğan 100 gr tereyağı Tuz Karabiber Buğday akşamdan ıslatılır, ertesi gün 30 dakika kadar kaynatılır Diğer yandan havuçlar doğranır ve soğanlarla beraber tereyağında kavrulur Tavuk ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir Al biberler ve haşlanmış buğday eklenerek tavuk suyuyla beraber 20 dakika kadar pişirilir Tuz ve karabiber serpilerek sıcak olarak servis edilir Not: Anadolu'nun çeşitli yörelerinde düğünlerde yapılan değişik ve lezzetli bir yemektir
|
|
|
|