|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
balık, ekşi, mikrodalga, tarifi, tatlı, yahnisi |
![]() |
Tatlı Ekşi Balık Yahnisi (Mikrodalga) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı Ekşi Balık Yahnisi (Mikrodalga) TarifiTatlı Ekşi Balık Yahnisi (mikrodalga) 2 havuç (kazınıp, ince şeritler halinde kesilmiş) 4 taze soğan (ayıklanıp, yaklaşık 1 cm boyunda kesilmiş) 1 çorba kaşığı zencefil (ince kıyılmış; isteğe bağlı) 1/2 tatlı kaşığı susam yağı 2 su bardağı balık suyu 1 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası (3 çorba kaşığı suda eritilmiş) 2 çorba kaşığı sirke (tercihen pirinç sirkesi) 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 1/2 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı soya sosu 4 mantar (yıkanıp kurulandıktan sonra doğranmış) 500 g beyaz etli balık filetosu (kuşbaşı doğranmış) 125 g sultani bezelye (kılçıkları ayıklanmış) 75 g bambu filizi (bulabilirseniz) 30 ![]() Küçük bir kâseye pul kırmızıbiber ve sirkeyi koyup, karıştırarak koyuca bir sos haline getirin ![]() ![]() ![]() Kuşbaşı doğranmış balıkları ateşe dayanıklı bir fırın tepsisine tek kat halinde dizip, üstlerine bezelyeler, bambu filizleri (isteğe bağlı) ve erişteyi serpiştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|