![]() |
Akdeniz Usulü Sardalya Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdeniz Usulü Sardalya TarifiAkdeniz Usulü Sardalya Tarifi 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 500 gr sardalya Sosu: 2 çorba kaşığı ketçap 1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı rendelenmiş soğan 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı karabiber 1 defne yaprağı 4 iri mantar (temizlenip ince dilimlenmiş) 3 domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanmış ve ufak doğranmış) 1/2 su bardağı balık suyu 125 (1/2 su bardağı) krema Orta boy bir tencereye krema dışında bütün sos malzemesini koyup harlı ateşte kaynatınız ![]() Ateşin altını kısıp sosu 15 dakika daha yavaş yavaş pişirip, ateşten alarak soğumaya bırakınız ![]() ![]() Büyük bir tavada yada tencerede yağı harlı ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız ![]() Güvecin kapağını kapatıp, balıkları fırında 10 dakika pişiriniz ![]() Güveci fırından alıp, servis tabağına yerleştirerek sıcak tutunuz ![]() Sosu hazırladığınız tencereyi harlı ateşe oturtup kaynatınız ![]() ![]() ![]() Sosu balıkların üstüne dökerek servis ediniz ![]() Not: Bu baharatlı ve lezzetli balığı, davetlerinizde patates püresi yada pilav ile baş yemek olarak servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|