![]() |
Fırında Mezit (Çin) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Mezit (Çin) TarifiFırında Mezit (Çin) 1 mezit balığı (yaklaşık 1,5 kg; temizlenmiş) 2 tatlı kaşığı mısır nişastası bir tutam tuz 5 cm boyunda taze zencefil (ince şeritler halinde kesilmiş; isteğe bağlı) 4 taze soğan (ayıklanıp, 5 cm boyunda kesilmiş) 1/2 demet maydanozun yaprakları 2 çorba kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı süzme bal 1 çorba kaşığı sirke V4 tatlı kaşığı tozşeker Mısır nişastası ve tuzu az bir su ile küçük bir kâsede karıştırın ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı 230 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Bir kâsede soya sosu, bal, sirke ve tozşekeri karıştırıp, balığın üstüne dökün ![]() ![]() Folyo paketini fırın tepsisine koyup, tepsiyi fırına vererek, balığı yaklaşık 25 dakika pişirin (paket açılarak bir çatal batırıldığında, eti saydamlığını yitirmiş olmalıdır) ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|