![]() |
Fesleğen Soslu Somon Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fesleğen Soslu Somon TarifiFesleğen Soslu Somon 500 g somon filetosu (derisi ayıklanmış;) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 1/2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 2 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 4 tatlı kaşığı fesleğen (kıyılmış) 4 çorba kaşığı balık suyu 70 g (4 çorba kaşığı) krema Filetoları soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, verevine 2,5 cm kalınlığında parçalar halinde kesin ![]() Ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, balıkları delikli spatulayla ısıtılmış bir servis ta bağına çıkarın ve üstlerini alüminyum folyoy-la örterek, sıcak kalmalarını sağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|